Het project
De opdracht was om een mini-documentaire, van 2 tot 3 minuten, te maken over de impact die het Corona-virus heeft op jou en/of de mensen in jouw omgeving. In deze mini-documentaire combineer je zelfgemaakte opnamen met bestaand materiaal tot een persoonlijk, informatief en entertaining geheel. De vorm staat geheel vrij, ofschoon een documentaire wel impliceert dat je informatie geeft. Hoe je dat doet, hoe je het persoonlijk maakt en hoe je dat vormgeeft is aan jou. Dit project is uitgewerkt aan de hand van de Design Thinking methode.
DUUR: 8 WEKEN
Doelgroep & kenmerken
Doelgroep, kenmerken en kanalen: de doelgroep bestaat uit examenleerlingen op de middelbare school tussen de 15 en 17 jaar. 
Kenmerken: de doelgroep brengt veel tijd door op sociale media, en zij weten niet altijd welk nieuws betrouwbaar is door de grote hoeveelheid informatie die ze dagelijks zien langskomen. Verder is deze groep erg gestrest over de tentamens en examens, hierover is weinig bekend en de informatie moet vanuit de scholen komen, maar dit gebeurt niet altijd even snel. De doelgroep houdt veel contact via Whatsapp, de klassenapps staan roodgloeiend. Het belangrijkste wat ze willen weten is wat er nu gaat gebeuren met de tentamens en examens. 
Het concept
In deze documentaire krijgt de kijker informatie over het coronavirus, de sluiting van de scholen, de rede hierachter, de mening van de leerlingen en een conclusie. De documentaire begint met een overzicht van verschillende clips over COVID-19, hier komen meerdere onderwerpen aan bod. Na een paar clips wordt er gefocust op de scholen en komen we uit bij de persconferentie waarbij werd verteld dat de scholen gingen sluiten tot 6 april. 
Hierna volgt een samenvatting van de actuele informatie over wat dit inhoud en hoe de scholen hiermee omgaan (hoe ze nu les gaan geven, toetsen ect.) en wat de gevolgen zijn. Vervolgens beginnen de korte interviews met de leerlingen waarin zij hun mening over het sluiten van de scholen geven, hierbij komen we uit bij de examenleerlingen die inzitten over de examens. 
Daarna wordt informatie gegeven, in chronologische volgorde, over de examens en de verschillende besluiten die zijn genomen. Hierbij komen ook brieven aanbod van scholen en hoe zij ermee omgaan, samen met een paar gerichte interview vragen over de verwachtingen van de kinderen over de examens. 
Ter afsluiting wordt er een samenvatting gegeven met alle belangrijke informatie, wat je kan doen om het virus te voorkomen en hoe je met je schoolwerk om moet gaan volgens de overheid en scholen.
De documentaire bestaat uit found footage en eigen geschoten beeldmateriaal. De found footage is is afkomstig van; NOS, ANP, Freepik, Magister, Villamedia en Getty Images.
Het storyboard
Het storyboard van sequenties 2C is hieronder te zien.
Eindproduct
Back to Top