Solutions for Interactive Media 
Aanleiding
In de cultuurhistorie van Zelhem e.o. is de missionaris Ludger van grote betekenis door het stichten van een kerk. Een kerk was, met alles wat er in en rondom gebeurde, een stimulans voor mensen om zich daar te vestigen. De handel trok over de oude wegen naar de dorpen waar bedrijvigheid was.
In het centrum van Zelhem, waar nu de Lambertikerk staat, stond vroeger een kleine kapel met een oppervlakte van nog geen veertig vierkante meter. Hier bekeerde de missionaris Ludger in het jaar 801 de eerste Zelhemmers tot het christendom. Van deze kapel is een replica, het Ludgerkerkje, gebouwd en deze staat sinds 2013 op het erf van Museum Smedekinck.
De historische hoeve Smedekinck wordt in 1341 voor het eerst genoemd als leengoed van het door Ludger in het Duitse Werden gestichte klooster. Deze hoeve vormt met haar bijgebouwen het onderkomen voor Museum Smedekinck.
De geschiedenis van het Museum Smedekinck en de missionaris Ludger zijn dan ook sterk met elkaar verweven. De aanwezigheid van het Ludgerkerkje biedt een uitgelezen gelegenheid voor het museum om zich te mede te profileren tot een uniek Ludger-centrum.  Een hechte samenwerking tussen Museum Smedekinck en de Ludgerkring Oost-Gelderland vormt hiertoe een goede basis.​​​​​​​
De opdracht
"Breng op een creatieve, informatieve wijze met behulp van interactieve media het leven van Ludger in beeld. Werk dit project uit aan de hand van de Design Thinking methode."
Plan van Eisen
De doelgroep wilt dat het een competitief element bevat en dat het vanuit de Point of View (POV) van de hoofdpersoon worden verteld. Ook moet het interactief zijn, te gebruiken in groepsverband evenals zelfstandig, ook moet het meer beeld dan tekst, tutorials en/of uitleg bij opdrachten (in tekst format) bevatten. 
Verder wilt de doelgroep een tijdslimiet van: max. 20 minuten, een leaderboard, een duidelijke verhaallijn en moet het eenvoudig te zijn begrijpen. 
De opdrachtgever eist dat het leven van Ludger in kaart wordt gebracht en dat het concept ook een informatief onderdeel bevat. Verder wilt de opdrachtgever dat de geschiedenis gepresenteerd wordt door gebruik te maken van interactieve oplossingen en dat het concept in beeldende wijze uitgevoerd moet worden.
De eisen die wij als team hier hebben vastgesteld zijn dat de doelgroep voldoende geïnformeerd wordt over Ludger d.m.v. spelletjes en opdrachten. Ook moet het de meest belangrijke gebeurtenissen uit zijn leven bevatten en de opdrachten moeten gelijk zijn aan het niveau van de kinderen. 
Het concept
Het doel is om Ludger bekend maken op een interactief manier onder jongeren tussen de 10 en 14 jaar oud. Dit wilden wij als team realiseren door kinderen het spel van Ludger te laten spelen op een interactief tafel. Kinderen kunnen in teamverband competitief met elkaar de strijd aan gaan om het spel als eerste te voltooien en te winnen, maar ook kan het spel alleen gespeeld worden en leren kinderen nog steeds veel van Ludger maar het competitieve element valt dan weg. In het spel laten we de belangrijke gebeurtenissen uit het leven van Ludger zien zodat de kinderen weten wat Ludger heeft betekend in Nederland en Duitsland.
Wat houdt het concept in?
Je gaat het verhaal van missionaris Ludger op een interactieve manier beleven. Ga terug naar de 8e eeuw en beleeft de oude wereld vol verhalen en mythes. Ga de strijd aan met je vrienden, wie als eerste het spel uitspeelt. Tijdens het spelen kom je in aanraking met mini-games, belangrijke keuzes die maakt dat alles kan beïnvloeden of ontmoet personen die belangrijk zijn geweest in het leven van Ludger.
De game laat je het leven van Ludger op een chronologische wijze beleven. Stap voor stap ga je verder in zijn leven en beleef jij zijn daden. De game bevat animaties (cut-scenes), waarin je keuzes moet maken om verder te komen. Ook gaat de speler mini-games spelen, waarmee je zelf bijvoorbeeld mee moet helpen om een kerk op te bouwen. 
Mid fidelity prototype
Back to Top