De opdracht
Werk de identiteit- en vormgeving van een transmediale campagne uit voor een bestaand concept. De ontworpen mediamix bestaat uit minimaal vijf communicatieve, transmediale ontwerpen die je mede baseert op onderzoek naar de doelgroep (voorkeuren, gedrag, etc.) en naar bestaand werk (concurrenten, medialandschap, etc. ) Een onderbouwingsdocument en campaignbook van deze campagne is het resultaat.
Welke competenties zijn terug gekomen in dit project?
• Vormgeven van een transmediale campagne.
• In kaart brengen van je doelgroep en problematiek.
• Welke media kan je inzetten voor je transmediale verhaal.
• Weten hoe je je gebruikers kan beïnvloeden.
• Schrijven en verbeelden van een transmediaal verhaal.
• Een gedegen huisstijloplossing maken.
• Doelgericht schrijven voor een campagne.
• Hoe kan je gamification, co-creatie en participatie toepassen in je transmediale verhaal?
• Een consistent overdraagbaar campaignbook ontwerpen voor je opdrachtgever.
Doelgroep
De doelgroep van deze campagne zijn de gezinnen en ouderen van Arnhem. Deze groep omvat de nieuwe generatie die de planeet later van ons overneemt samen met hun ouders die hen kunnen helpen zorgen voor de aarde. De nieuwe generatie zal de resultaten van een groener Arnhem later ook voelen. Daarnaast is de doelgroep gekozen om meer connectievormen tussen de buurtbewoners en daarbij mogelijkheden creëren om elkaar te helpen. De kinderen en hun ouders kunnen de ouderen weer helpen om voor hun groen te zorgen en een sociaal contact te zijn wat vereenzaming kan verminderen. Een groener Arnhem heef tevens invloed op iedereen die in de stad leeft.
Campagne onderdelen
Social Media 
De post op sociale media zullen gedeeld worden op Instagram, Facebook en X (voormalig Twitter). Hier zullen foto’s en video’s gedeeld worden waarin wordt gevraagd om participatie en er verhalen worden gedeeld van mensen uit de buurt. Ook worden hier Tips & Tricks gedeeld hoe jij zelf aan de slag kan met groen en hoe je elkaar hier bij kan helpen. 

Website 
De website zal een platform zijn waar alle informatie te vinden is over de campagne en de belangen hiervan. Ook zullen hier de verschillende initiatieven te vinden zijn evenals de locaties van de buurkastjes. Hier zijn ook de resultaten en verhalen van andere bewoners te vinden en wat zij doen met groen in hun tuin. Buurkastjes De buurkastjes worden op verschillende plekken in Arnhem geplaatst op centrale plekken zoals bij een supermarkt, buurthuis. Er moet in elk van de 8 kwartieren minstens 1 buurkastje komen te staan. Bij de opening van de kastjes zullen ze al gedeeltelijk aangevuld zijn met stekjes en zaden waarmee mensen hun eigen groen kunnen groeien. Ook kunnen mensen hier hun eigen plantjes, zaden en stekjes neerzetten en/of ruilen met andere buurtbewoners. Er kunnen via de website oproepen worden gedaan voor bepaalde bloemen, planten of zaden. 

Groeipapier Flyers 
Deze flyers zijn gemaakt van groeipapier. Dit bestaat uit 2 dunne lagen papier met zaden ertussen. Deze flyers kunnen worden gepoot in de grond of in een bloempot en na een tijdje groeien er mooie bloemen. Groeipapier is licht te bedrukken en het is een duurzame en praktische oplossing om de campagne te verspreiden door buurtbewoners gelijk met zaden te voorzien om in hun eigen tuin te planten tegelijkertijd met het verspreiden van de campagne. De flyers zullen worden uitgedeeld in het centrum en op scholen. Ook zullen ze worden bezorgd met de huis-aan-huis bladen. 

Posters 
De poster kan op verschillende plekken getoond worden. Denk hierbij aan bushokjes, in buurthuizen, langs de weg, op scholen en in de binnenstad. Deze plekken moeten goed zichtbaar zijn en een grote hoeveelheid mensen bereiken.
Media uitingen
vultekst
Back to Top